Ruščina in ruski svet

  Ruščina / Ру́сский язы́к - govori jo več kot 300 milijonov ljudi.
  Zakaj je ne bi tudi vi?

Ruščino govori okrog 350 milijonov ljudi, 200 milijonom pa je materni jezik. Kot najbolj razširjen slovanski jezik je ruščina eden od šestih uradnih jezikov Organizacije združenih narodov (angleščina, arabščina, španščina, kitajščina, ruščina, francoščina) in je na petem mestu po razširjenosti. Ruščina je uradni jezik v Rusiji, Belorusiji, Kirgizistanu, Kazahstanu, delu Moldavije s Pridnjestrsko Moldavsko republiko in neodvisno Gagauzijo, v Ukrajini na ozemlju neodvisne republike Krim (skupaj z ukrajinščino in krimsko tatarščino), regijski jezik v Luganski, Donecki in Zaporožski regiji, mestih Lugansk, Kharkiv, Kherson, Odessa, Sevastopol, Jalta, delu Romunije. Status ruskega jezika je bi utemeljen v ključnih državnih zakonih Ruskega imperija. Pred letom 1991 je bil jezik za medkulturno komunikacijo v Sovjetski zvezi (SZ) in je imel funkcijo državnega jezika. Še vedno se uporablja v državah, ki so bile del SZ, kot jezik nekaterih delov prebivalstva in kot jezik za medkulturno komunikacijo v državah z gosto poselitvijo emigrantov iz držav nekdanje SZ (Izrael, Nemčija, Kanada, ZDA in drugje). S širitvijo Evropske unije je med njenimi državljani ruščina na četrtem mestu po razširjenosti.

Države in območja, kjer se uporablja ruščina: Rusija, Ukrajina, Belorusija, Kazahstan, Moldavija, Armenija, Izrael, Latvija, Litva, Estonija, Kirgizistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Azerbajdžan, Gruzija, Poljska, Mongolija, Špicbergen, Finska, Češka, Bolgarija, vzhodna Evropa, Nemčija, ZDA, Kanada, Turčija, Avstralija.


  Zakaj se učiti ruščine pri nas?

1. Naš moto: »Odlična ruščina vodi v ruski svet!«

2. Za večino naših predavateljev je ruščina materni jezik. Pri tem se pri pouku kot osnova uporablja komunikacijska metoda poučevanja ruščine kot tujega jezika.

3. Ponujamo intenzivne tečaje ruščine z uporabo najnovejših metod in učbenikov.

4. Pri organizaciji posameznega tečaja sodelujeta dva univerzitetna predavatelja: domači govorec in Slovenec - rusist.

5. Odločite se lahko za skupinski ali individualni tečaj.

6. Po zaključku posameznega tečaja lahko nadaljujete učenje ruskega jezika, saj ponujamo učenje ruščine na različnih stopnjah skozi vse leto.

7. Imamo posebne ponudbe za podjetja in zaključene skupine.

8. Sami govorimo rusko in to priporočamo tudi Vam.

9. Za vas lahko opravimo tudi ostale jezikovne storitve: prevajanje, sodni prevodi, tečaji ruščine.Vaša ruščina na https://www.svitanok.si